MİSYONUMUZ&VİZYONUMUZ

28.06.2021 377

MİSYONUMUZ

Biz İhsan Zakiroğlu Ortaokulu olarak; öğrencilerimizin çağdaş bir eğitim anlayışı ışığında yetiştirmek, öğrencilerin bireysel farklılıklarına saygı duyarak ve gözeterek, bilgili, becerikli ve kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak, okulumuzda bir atılım, değişim, yaratarak öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi, yöneticilerimizi ve velilerimizi 21. Yüzyıla hazırlamak için varız ve çalışmaktayız.

VİZYONUMUZ

Türk milli eğitiminin amaç ve temel ilkelerini esas alarak, çağdaş bir eğitimin öngördüğü altyapı ve her türlü donanıma sahip bir okul toplumu oluşturmak, 21. Yüzyılın tüm gelişmelerini eğitim- öğretime aktarmak, bireylerimize başarılı bir gelecek sunabilmek için gerekli bilgi - becerilerle donatmak ve okulumuzu bir eğitim kültür merkezi haline getirmek başlıca hedeflerimizdir.

TEMEL DEĞERLERİMİZ

1) Süreç ve çözüm odaklı, iyileştirme ve yeniliğe açık olarak öğrenmeyi yenilikçilik için fırsat sayıp değişimin önemine inanırız,

2) İletişim, hoşgörü ve güven ortamının işimiz için ne anlama geldiğini bilmek,

3) Çalışmalarda etkililik ve verimliliğin ekip çalışmalarıyla sağlanacağı anlayışı kabullenilerek ekip çalışmalarına gereken önemi veririz,

4) Kurumlar üzerindeki etki, yetki ve gücümüzü bilip, başarımızı müdürlüğe bağlı kurumların başarıları ile ölçeriz,

5) Milli ve manevi değerlere önem veririz,

6) Kurumda çalışmaların bilimsel veriler doğrultusunda ve mevzuatına uygun olarak gerçekleştirildiğinde başarı sağlanacağına inanırız,

7) Hizmete önem verip, kurum değerlerini hizmet alanlarla paylaşırız,

8) Yönetimde etik değerlere önem vererek açık ulaşılabilir olmayı benimseyip uygularız,

8) Çalışmalarda etkililik ve verimliliğin ekip çalışmalarıyla sağlanacağı anlayışı kabullenilerek ekip çalışmalarına gereken önemi veririz,

9) Sivil toplum örgütleri, veli, öğrenci ve çalışanlarımızla oluşturduğumuz sinerjiyi, motivasyonumuzun kaynağı olarak kabul ederiz.

28-06-2021

09-02-201809-02-201814-11-201714-11-201714-09-201803-10-2019