Okulumuzda Harezmi Eğitim Modeli Uygulamaları Başladı.

26.11.2022 260

HAREZMİ EĞİTİM MODELİ

Disiplinler arası düşünme, birlikte tasarlama, öğrenme, inşa etme ve üretmedir. Bu sürecin pratiğe yansıyan tarafı ise, farklı branşlara sahip öğretmenlerin ders süreçlerine katılımı şeklinde oluyor. Bilgi temelli düşünme ve farkındalık becerilerinin artırılmasına yönelik çalışmalarla öncelikle bir sorun etraflıca düşünülüyor. Bu aşamada, farklı disiplinlerden de faydalanılıyor. Ardından ise, toplanan veriler yorumlanıp, belirlenen sorunun çözümüne dair öneriler saptanıyor. Son olarak ise, algoritma ile makine ve teknoloji temelinde yapıcı çözümler getiriliyor.

Harezmi Eğitim Modeli, klasik eğitim modelinden çok daha farklı ve renkli bir eğitimi ifade ediyor. Bu eğitim sayesinde öğrenilen bilgilerin pratikte kullanılması, bilgi edinme sürecinde birden fazla disiplinden yararlanma, takım halinde hareket etme, düşünme ve yaşama ile yeni bilgiler öğrenme süreçleri yaşanıyor. Buradan hedeflenen şey, 21.yy becerileri ile donanmış kişilerin yetiştirilmesi. Takım çalışmasına yatkın, ayrıca yaratıcı düşünebilen, liderlik ve sorumluluk alabilen, bilgi tabanlı düşünerek hareket eden bireylerin yetiştirilmesi açısından elzem bir eğitim modelini ifade ediyor.

Okulumuzda Harezmi Eğitim Modeli çalışmaları başladı.

Çalışmalarımızı instagram üzerinden @izo_harezmi sayfasından takip edebilirsiniz.

26-11-202226-11-202226-11-202226-11-202226-11-202226-11-202226-11-2022