Dünya Su Günü Etkinliklerimiz

31.03.2023 292

ÖĞRENCİLERİMİZ DÜNYA SU GÜNÜ SEBEBİYLE SUYUN BİZLER İÇİN ÖNEMİNİ SINIF SINIF DOLAŞARAK ARKADAŞALARINA ANLATTI!

Su, yeryüzünde yaşamın var olmasını sağlar. Günlük hayatın ayrılmaz bir parçasıdır.

Dolayısıyla temiz su, insan sağlığından tarıma ve enerji üretiminden doğaya kadar pek çok konuda vazgeçilmez bir kaynaktır diyebiliriz. Fakat UNICEF ve DSÖ tarafından yayınlanan rapora göre günümüzde dünya çapında 2,2 milyar insan güvenli içme suyu hizmetlerine ulaşamıyor. 4,2 milyar insan sanitasyon hizmetlerinden ve 3 milyar insan temel el yıkama tesislerinden bile yoksun durumda.

Dünya Su Günü, uluslararası bir gündür ve tarihi 1993 yılına kadar uzanır. Tatlı suyun önemine dikkat çekmek amacıyla her yıl 22 Mart’ta kutlanır.

Öğrencilerimiz de bu gün vesilesiyle suyun bizler için ne kadar önemli olduğunu sınıf sınıf dolaşarak arkadaşlarına çeşitli etkinlik ve görsellerle anlattı.

31-03-202331-03-202331-03-2023