Dilimizin Zenginlikleri Projesi

19.12.2023 240

İhsan Zakiroğlu Ortaokulu olarak Bakanlığımızca başlatılan "Dilimizin Zenginlikleri Projesi"ni okulumuzda uygulamaya başladık. Öğrencilerimize dilimizin çeşitli güzelliklerini sezdirmeye çalışacağımız bu projede farklı etkinliklerimiz yıl boyunca devam edecek.Proje kapsamında ilk çalışmamızı "Sözlük özgürlüktür." diyerek öğrencilerimizde kelime farkındalığı oluşturmak için yapılan "KartaLügat" kapsamında haftanın kelimesini merkeze alarak dilimiz hakkında farklı bilgilerin yer aldığı okul panomuzu hazırlayarak yaptık. Panomuzun içeriği haftalık olarak değişecek ve öğrencilerimizin ilgilerini çekecek farklı içerikler güncel bir şekilde yer alacaktır.

As İhsan Zakiroğlu Secondary School, we started to implement the "Richness of Our Language Project" initiated by our Ministry in our school. In this project, where we will try to make our students intuit the various beauties of our language, our different activities will continue throughout the year. We made our first work within the scope of the project by preparing our school board with different information about our language by centering the word of the week within the scope of "KartaLügat", which is made to create word awareness in our students by saying "Dictionary is freedom." The content of our board will change weekly and different contents that will attract the attention of our students will be updated.

19-12-202320-12-202320-12-2023