3 Aralık Dünya Engelliler Günü

01.12.2023 317

3 Aralık Dünya Engelliler Günü, dünya genelinde özel gereksinimli bireylerin haklarına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için kutlanan özel bir gündür. Bu yıl, okulumuzda da bu özel gün için bir farkındalık çalışması yapıldı. "Sanat Yoluyla Farkındalık / Awareness Through Art" adlı eTwinning projesi kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte, öğretmenlerimiz rengini ve mesajını seçerek özel gereksinimli öğrencilerimize destek verdi.

Bu tür farkındalık çalışmalarının, toplumda özel gereksinimli bireylerin haklarına saygı duymayı ve onların hayatlarını kolaylaştırmayı amaçlayan önemli bir araç olduğunu düşünüyoruz. Okulumuzda gerçekleştirilen bu proje gibi etkinliklerin daha sık yapılması, toplumda özel gereksinimli bireylerin haklarına daha fazla dikkat çekilmesine ve onların hayatlarının kolaylaştırılmasına katkı sağlayacaktır.

3 December World Day of Persons with Disabilities is a special day celebrated worldwide to draw attention to the rights of individuals with special needs and to raise awareness. This year, our school also organised an awareness raising activity for this special day. Within the scope of the eTwinning project "Awareness Through Art", our teachers supported our students with special needs by choosing their colours and messages.

We believe that such awareness activities are an important tool to respect the rights of individuals with special needs in society and to make their lives easier. More frequent activities such as this project carried out in our school will contribute to drawing more attention to the rights of individuals with special needs in society and making their lives easier.

01-12-202301-12-202301-12-202301-12-202301-12-202301-12-202301-12-202301-12-202301-12-2023